Bilişim ve Eğitim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Dersi Programına Genel Yaklaşımımız

Sürekli değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen, kendini devamlı olarak geliştirebilen bireyler olabilmek bugünün dünyasının şartlarından biridir. MEF Okulları olarak  olarak amacımız ders müfredatlarını her yeni gelişme doğrultusunda güncelleyerek öğrencilerimize sunmayı amaçlamaktayız. Değişim ve gelişimi bölümümüzün değişmez kuralı olarak görmekteyiz.

Ders Hedeflerimiz

Günümüzde, Bilişim Teknolojileri alanında çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. MEF Okulları, Bilişim Teknolojilerini etkin kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla, öğrencilerimize her sınıf seviyesinde farklı beceriler kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin MEF ortaokulundan lise hayatına geçiş yaparken sahip olmasını hedeflediğimiz beceriler aşağıdaki gibidir:

• Microsoft Office programlarını iyi düzeyde kullanabilir.
  • Bilgisayar ve çevre birimlerini, bilgisayarın içerisinde bulunan parçaları tanıyabilir. Bilgisayarda oluşan ufak çaplı problemleri belirleyebilir.
  • İnternet kavramını bilir ve internet üzerinde güvenli bir şekilde araştırma yapar.
  • İnternette araştırma yaparken dikkat etmesi gereken kuralların farkındadır.
  • Dijital Vatandaşlık kuralları çerçevesinde hareket eder.
  • Çevrimiçi kullanılan programlar hakkında bilgi sahibidir.
  • Çeşitli 3D programlar aracılığı ile üç boyutlu tasarım yapabilir. Oluşturduğu tasarımı 3D Printer aracılığı ile basabilir.
  • Kodlama yapmak için algoritma oluşturabilir.
  • Hazır robotları kod blokları ile programlayabilir.
  • Bir devre kartını basit seviyede programlayabilir.

Özgün Uygulamalarımız

Okulumuz teknoloji ve inovasyon merkezi MEFTech alanında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu alanda bilişim teknolojileri derslerimizin yanı sıra çeşitli eğitsel etkinlik ve kulüp çalışmalarımızda bulunuyor. Aşağıda MEFTech alanında yaptığımız çalışmalar ile ilgili gerekli açıklamaları bulabilirsiniz.

MakerSpace: Öğrencilerimizin maker ruhunu taşıyarak tüketen bireylerden ziyade üreten bireyler olmaları en büyük arzumuz. Bu doğrultuda MEFTech alanında etkinliklerimizde 5-6. sınıf ve 7-8. sınıf gruplarında öğrencilerimiz kendi özgün çalışmalarını üretiyorlar. Değişik projelerle bize başvuran öğrencilerimizle devre kartlarını, hazır robotları, proje setlerini ve öğrencilerimizin el becerilerini kullanarak çeşitli projeler üretiyor bunları alanımızda sergiliyoruz.

Lego – Robotik İstasyonu: LEGO firması ve First Vakfı tarafından düzenlenen First Lego League (FLL) yarışması doğrultusunda oluşturduğumuz takımımızla robotik çalışmalarımızı ve diğer robotik faaliyetlerimizi yürüttüğümüz istasyonumuzda çeşitli setlerimiz bulunmaktadır. Bu setlerle öğrencilerimiz istedikleri boş zamanlarında gelip çalışmalar yapabilmekte, blok programlama yazılımları ile robotlarını çalıştırabilmektedirler.

Greenbox Alanı: Öğrencilerimizle yeşil perde uygulamaları aracılığı ile çeşitli video editleme işlemleri gerçekleştiriyoruz.