Bilişim ve Eğitim Teknolojileri

Günümüzde, Bilişim Teknolojileri alanında çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. MEF Okulları, Bilişim Teknolojilerini etkin kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla, öğrencilerimize her sınıf seviyesinde farklı beceriler kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin MEF İlkokulu’ndan  sahip olduğu beceriler şu şekilde özetlenebilir:

• Microsoft Office programlarını iyi düzeyde kullanabilir.
  • Herhangi bir resim/grafik programını kullanarak çizimler yapabilir, hazır resimleri biçimlendirebilir.
  • Herhangi bir tasarım programında ihtiyacı doğrultusunda broşür, davetiye, takvim vs. çalışmalar hazırlayabilir.
  • Bilgisayar ve çevre birimlerini, bilgisayarın içerisinde bulunan parçaları tanıyabilir. Bilgisayarda oluşan ufak çaplı problemleri belirleyebilir.
  • İnternet kavramını bilir ve internet üzerinde güvenli bir şekilde araştırma yapar. Araştırma yaparken dikkat etmesi gereken kuralların farkındadır.
  • Dijital Vatandaşlık kuralları çerçevesinde hareket eder.
  • Kodlamayı küçük yaşlarından itibaren blok programlama siteleri ve uygulamaları ile bütüncül bir yapıyla öğrenir.

Robotik ve blok tabanlı kodlama çalışmalarını öğrenir ve uygular.

• Öğrendiği kodlama bilgisini çeşitli robotlar üzerinde deneyimleyerek robotiğin çalışma prensibini anlayabilir.

Bilişim Teknolojileri etkinliklerinde öğrencilerimiz ilgi alanlarına göre yönlendirili. Küçük yaş grubumuz eğitsel oyunlarla çalışırken büyük sınıflar Photoshop, 3 Boyutlu Tasarım, Scratch ile kodlama gibi değişik alanlarda çalışma yaparlar.

Ayrıca öğrencilerimiz, Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Bölümü’nün desteği ile diğer derslerde öğrenmiş oldukları konuları pekiştirmek veya yeni bilgiler öğrenmek için  laboratuvarlarımızda eğitim yazılımları ile çalışırlar, araştırma yaparlar.

Bilişim Teknolojileri derslerinde işlenen konu başlıkları aşağıdaki gibidir.

1. SINIF

2. SINIF