Görsel ve Plastik Sanatlar Alanı Etkinlikleri

Resim Etkinliği
Her türlü malzeme (kâğıtlar, kalemler, tuvaller, pastel boyalar, suluboyalar, guvaş boyalar, akrilik boyalar vb.) öğrencilerimizin elinde çeşitli teknikler kullanılarak resme dönüşmeyi bekliyor.

Seramik Etkinliği

El ve kol koordinasyonunu geliştirerek estetik bakış açısı oluşturmak amaçlanmaktadır.

Heykel Etkinliği
Öğrencilerimizin üç boyutlu çalışmalarla, yaratıcılığa dayalı sanatsal bir dil geliştirmeleri hedeflenir. Çamur, tel, ytong, atık malzeme ve alçı gibi malzemelerle öğrencilerimiz,kendi gelişim seviyelerine göre özgün çalışmalarını yaratırken el becerilerini de geliştirirler.

Fotoğrafçılık Etkinliği
Fotoğrafçılık Etkinliğinde; öğrencilerimiz, fotoğraf kültürünü edinecek, fotoğrafın tarihini öğrenirken yerli ve yabancı fotoğraf ustalarını tanıyacak, sanatsal bir yaklaşımla fotoğraf çekmeyi, karanlık oda çalışmalarıyla film yıkamayı ve fotoğraf basmayı öğreneceklerdir.

Lego Tasarım Etkinliği
Öğrencilerimizin, el becerileri ile metodik ve yaratıcı düşüncelerini geliştirmeyi hedefleyen bu etkinliğimizde, Lego ve K’nex parçalarını bir araya getirerek, tamamen kendi tasarımları robotlar oluşturulur. İsterlerse, robotlarına motor takarak hareketli hale getirebilirler.

Mini Model Etkinliği
1-2. sınıflarda Mini Model etkinliğinde el-motor ve kas gelişimlerine uygun az ve büyük parçalı modellerle çalışılır. 3 sınıf öğrencileri ise ayrıntılı modeller üzerinde çalışmaya devam ederler. Öğrencilerin üç boyutlu düşünebilme yetilerini geliştirmek amaçlı oyuncak modunda gemi, uçak ve taşıtların yanı sıra hayvan modellerinin yapımı da gerçekleştirilir. Bu etkinlikte öğrencilerde; birlikte hareket edebilme , paylaşma, sorumluluk kazanma ve başladığı işi ayrıntılı takip edip bitirme becerilerinin geliştiği gözlenmiştir. El becerilerini geliştirmeye imkan veren çalışmalar; aynı zamanda öğrencinin hayal güçünün de gelişmesine olanak sağlar.

Karikatür – İllüstrasyon Etkinliği
Bu etkinlikte, öğrencilerimize, karikatür sanatı tanıtılarak, temel bilgiler verilmekte ve karikatürün temeli olan; hareket, ifade, çizgi stilizasyonu, kompozisyon, kareleme, konu bulma ve çeşitleme vb. gibi çalışmalar uygulamalı olarak ve bol örneklerle öğretilmektedir. Çizmeyi seven öğrencilerimizle, etkinlik saatlerinde Karikatür Dersliğimizde bulunacak çok espriler var, bolca da çini mürekkebimiz…

Hama Boncuk Atölyesi

Model alınan figüre göre, hama boncukları tabla üzerine yerleştirerek istenilen görsel elde edilir.

Bu çalışma ile, öğrencilerin el-göz koordinasyonunu artırarak motor gelişimlerine katkıda bulunma, dikkatini toplama, bellek kapasitesini geliştirme ve gördüğünü aktarabilme gibi bilişsel gelişimlerine de destek olması hedeflenir.

Mozaik

Kağıt, metal, plastik, seramik gibi malzemelerden küçük parçaların yüzey üzerine yapıştırılarak görsel düzenlemeler yapılmasıdır.

Öğrencilerin başta parça-bütün ilişkisini kavrayarak yaratıcılığını geliştirmesi hedeflenir.