Spor Alanı Etkinlikleri

Basketbol

Basketbol etkinliği, çocukları basketbol branşı ile tanıştırırken çocuklara hem mental hem sosyal hem de fı̇zı̇ksel olarak katkıda bulunma amacını taşır.

Voleybol

Voleybol, file ile ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerinde iki takım tarafından oynanan bir spordur. Oyunun amacı topu filenin üzerinden göndererek rakip takımın oyun alanında yere değmesini sağlamak ve rakip takımında aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Öğrencilerimize beden, ruh ve sosyalleşme becerisi kazandıran, vücut koordinasyonunu geliştiren, eğlenceli zaman geçirmeyi sağlayan bir spor dalıdır.

Cimnastik

Öğrencilerin vücut dengesini ve esnekliğini kazanması, koordinasyonlarının gelişmesi için temel becerileri yapabilmelerini sağlamaktır.

Satranç

Olaylara büyük pencereden bakabilmeyi, kriz durumlarını yönetebilmeyi, doğru hamleyle karmaşık işleri düzeltebilmeyi ve öfkelenmeden, keyif alarak planlamayı öğretir. Birçoğumuzda eksik olan kriz yönetimi belki de çocukken öğrenmediğimiz satrancın eksikliğidir.

Yetiştireceğimiz yeni nesil; sorgulasın, soru sorsun, kriz yönetebilsin, okusun istiyorsak satrancı mutlaka öğrenmelidir.