Bölümün Derslerine Çalışırken İzlenebilecek Yöntemler
Öncelikle derslerden sonra günlük tekrar yapmak çok önemlidir. İşlenen konuları tekrar etmeye ve pekiştirmeye yönelik olarak genelikle derslerin sonunda ve özellikle hafta sonları verilen ödevlerin dikkatli yapılması, başarılı olmanın en önemli şartlarından biridir. Özellikle, ders sırasında yapılan ödev düzeltmelerinin dikkatle takibi ve yapılan hataların daha sonra gözden geçirilmesi öğrenmenin bir halkasıdır. Gerek tekrar gerekse ödev yaparken mutlaka defterimizdeki, tabletimizdeki ya da kitaplarımızdaki notlara, sözlüklere başvurulması, o ödevin işlevini yerine getirebilmesi açısından gereklidir.

Dil öğreniminde kelime edinimi özel bir yer tutar. Bu edinim ancak düzenli bir çalışma ile gerçekleşir. Bu anlamda her öğrencinin kendisinin oluşturduğu bir kelime tekrar sistemi olmalıdır. Bilinmeyen sözcükler, özellikleri belirtilerek ve anlamlı bir cümle içinde kullanarak sistemli bir şekilde tekrar edilmelidir.

Dil öğrenimi sadece sınıf içinde gerçekleşebilecek bir süreç değildir.  Öğrencilerimizin öğrenmeyi yaşamlarının içine sokmasını gerektirir. Yabancı gazete ve dergileri okumak, filmleri izlemek, şarkı sözlerini öğrenmek bu anlamda yapabilecekleri en basit ve etkili yöntemlerdir.

Bölümde Gerçekleştirilen Faaliyetler

PAYDA ASSOCIATION – SCHOOLS ARE TALKING PROJECT

Okulumuz öğrencileri iki grup halinde haftada iki gün çevrimiçi olarak Adana Anadolu Lisesi  öğrencileri ile ‘Payda Okullar Konuşuyor’ projesi kapsamında biraraya gelmekteler. Projenin amacı öğrencilerin İngilizce konuşma becerilerini geliştirmek ve çeşitli güncel konularda bilgi paylaşımında bulunmaktı. Projeye katılan tüm öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

MEF Lisesinde Yurt Dışında Okumak İsteyen Öğrenciler İçin Destek Çalışmalarımız

Öğrencilerimizin yabancı üniversitelere başvuru sürecinde yurt dışı eğitim danışmanımızın çalışmalarına destek vermekteyiz. IELTS ve TOEFL sınavlarına hazırlık amacıyla öğrencilerimizle çalışmalar yapılmaktadır.

Bölüm Kapsamındaki Kulüpler

• Global Citizenship-MUN- English Activities Club
  • IELTS Preparation Club

MEFHIGHMUN’24

12-13-14 Ocak 2024 tarihlerinde okulumuzda “The Difficulties and Opportunities of Globalization on Human Geography ” temasıyla MEFHIGHMUN’24 konferansını düzenledik. Yaklaşık 20 okuldan 350 öğrencinin başvurduğu konferansımızda  U.S. Konsolosluğu Kültür Ateşesi Marvin E. Alfaro açılış konuşmasını yaptı. Cumartesi ve Pazar günleri komite oturumları ve en son genel kurul oturumuyla konferansın çalışma bölümü sona erdi. Konferansımız ile katılımcıların eleştirel düşünme, araştırma ve münazara becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra dünyaya daha geniş bir bakış açısı ile bakmaları için ortam hazırladık. Konferans genel sekreterinin konuşması, ödül alan delegelerin açıklanması ve konferans boyunca yapılan çalışmalardan kesitlerin yer aldığı video gösterimiyle konferansımızı sonlandırdık.

Konferansımız tüm katılımcıların övgüsünü aldı.  Gelecek yılın konferansı için hazırlıklarımıza şimdiden başladık.

FÜTÜRİZM YARIŞMASI

Modern dünyanın insanda yarattığı heyecanların ve dünyanın geleceğinin modernlikte olduğunu öne süren fütürizm;sanatta sürekliliği ve değişkenliği savunan bir sanat akımıdır. Sezin Okulları tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Fütürizm yarışmasına katılmaktayız. GELECEKTE ESTETİK  konulu 14. Fütürist Senaryo Yarışması’ nda da  okulumuzu başarı ile temsil ettik.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube