Bölüm Çalışmalarının Genel Amacı
Dil eğitimi sarmal yapıda bir eğitimdir. Dil ediniminde öğrenci basamakları tırmanarak zirveye ulaşmaya çalışır. Her basamakta edindiği bilgi ve beceriler onu bir üst basamağa taşır. Öğrencinin birtakım taskları yerine getirebilmesi için belli becerileri edinmiş olması gerekmektedir.

Okulumuzda Hazırlık sınıfı vardır. Sene başında yapılan olan hazırlık muafiyet sınavını başarıyla geçen öğrenciler 9. sınıfa devam ederler.

Derslerimiz öğrenci odaklıdır. Öğrencilerimizin yaptıkları araştırma ve sunumlar derslerimizin temelini oluşturur. İngilizce bölümü olarak teknolojiyi derslerle bütünleştirmenin önemine inanıyoruz. Bu bağlamda web tabanlı eğitim araçlarını, çeşitli tablet uygulamalarını, facebook, twitter gibi sosyal medya ağlarını da derslerin bir parçası haline getirerek öğrencilerin derslere ilgisini daha canlı tutmaya çalışıyoruz.

Ders Sırasında Öğrencinin Dikkat Edeceği Noktalar
İngilizce bölümü olarak öğrencilerimizden en temel beklentimiz, sorumluluklarının bilincinde olan, öğrenmeyi isteyen ve bunu gerçekleştirmek için gerekli çabayı gösteren öğrenciler olmalarıdır. İngilizce derslerinde öğretmen yol gösterir, öğrenmeyi kolaylaştırır. Derslerde aktif olan öğrencidir. Derste yapılanları dikkatle izlemek, yapılan çalışmalara katılmak, araştırmak, sorgulamak, duygu ve düşüncelerini sözel ve yazılı olarak en iyi şekilde ifade etmeye çalışmak başarılı olmanın en önemli unsurlarıdır. Öğrencilerimizden diğer önemli beklentimiz ders sırasında arkadaşlarını dinlemeleri, onların düşüncelerine saygı göstermeleridir. Derse hazırlıklı olarak, tüm materyalleri getirerek ve zamanında gelinmesi şarttır. Bu da o dersten alınacak verimin en üst düzeye ulaşmasını sağlamaya yardım eder.

Bölümün Derslerine Çalışırken İzlenebilecek Yöntemler
Öncelikle derslerden sonra günlük tekrar yapmak çok önemlidir. İşlenen konuları tekrar etmeye ve pekiştirmeye yönelik olarak genelikle derslerin sonunda ve özellikle hafta sonları verilen ödevlerin dikkatli yapılması, başarılı olmanın en önemli şartlarından biridir. Özellikle, ders sırasında yapılan ödev düzeltmelerinin dikkatle takibi ve yapılan hataların daha sonra gözden geçirilmesi öğrenmenin bir halkasıdır. Gerek tekrar gerekse ödev yaparken mutlaka defterimizdeki, kitaplarımızdaki notlara, sözlüklere başvurulması, o ödevin işlevini yerine getirebilmesi açısından gereklidir.

Dil öğreniminde kelime edinimi özel bir yer tutar. Bu edinim ancak düzenli bir çalışma ile gerçekleşir. Bu anlamda her öğrencinin kendisinin oluşturduğu ve sistemli bir şekilde tekrarladığı bir kelime defteri olmalıdır. Bilinmeyen sözcükler, özellikleri belirtilerek ve anlamlı bir cümle içinde kullanarak bu deftere not edilmeli ve öğrenilmelidir.

Dil öğrenimi sadece sınıf içinde gerçekleşebilecek bir süreç değildir.  Öğrencilerimizin öğrenmeyi yaşamlarının içine sokmasını gerektirir. Yabancı gazete ve dergileri okumak, filmleri izlemek, şarkı sözlerini öğrenmek bu anlamda yapabilecekleri en basit ve etkili yöntemlerdir.

Bölümde Gerçekleştirilen Faaliyetler

Talent Show

Bölümümüz her sene düzenlediği ‘Talent Show’ ile yeni yetenekleri keşfetmeye devam ediyor. Bu sene yeni bir ‘Talent Show’ ile yine izleyenlere ve katılanlara keyifli anlar yaşatmayı ümit ediyoruz.

Kitap Fragmanı Yarışması

Kitap fragmanı 2-3 dakika uzunluğunda bir multi-medya videodur. İçeriğinde kitabın karakterleri, ana temaları ve çarpıcı bölümleri yer almaktadır. Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız öğrencilerimizin okudukları kitapları analiz etmelerini sağlamak ve teknolojiyi çalışmalarımızın içine katarak onları daha çok okumaya motive etmektir.

MEFHIGHMUN

Ulus Kampüsü lise öğrencilerimiz, 2-4 Nisan tarihlerinde çevrim içi platformda “Yeni Normalleri Deneyimlemek” temalı MEFHIGHMUN’a ev sahipliği yaptı. 35 okuldan 250 öğrenciyi ağırladığımız bu organizasyonun açılış töreninde Prof. Dr. Celal Şengör ve UNDP Avrupa Direktör Yardımcısı Agi Veres değerli katkılarıyla yer aldılar. Organizasyon boyunca komiteler “Yeni Normalleri Deneyimlemek” teması kapsamındaki sorunlar ve çözümler üzerinde çalıştılar ve önergeler geliştirip sundular. Organizasyonda okulumuzdan 14 öğrenci görev aldı.

MEF Lisesi’nde Yurt Dışında Okumak İsteyen Öğrenciler İçin Destek Çalışmalarımız
Öğrencilerimizin yabancı üniversitelere başvuru sürecinde yurt dışı eğitim danışmanımızın çalışmalarına destek vermekteyiz. IELTS ve TOEFL sınavlarına hazırlık amacıyla  öğrencilerimizle çalışmalar yapmaktayız.

Bölüm Kapsamındaki Kulüpler

Global Citizenship -MUN- English Activities Club