Eğitim Felsefemiz

Müzik Programına Genel Yaklaşımımız

Amacımız

• Öğrencilerimizin müziğe yönelik olumlu tutum sergilemelerini, müziği sevmelerini ve yaşamlarına katmalarını sağlamak.
  • Ulusal Marşımızı doğru ve güzel söylemelerini sağlamak.
  • İlgi ve yeteneklerine göre bir enstrüman çalmalarını; kendi seslerini sevmelerini ve kullanmalarını sağlamak.
  • Müzik temel kavramlarını tanımalarını sağlamak.
  • Müziksel işitme ve ritim duygularını geliştirmek.
  • Bireysel ve toplu olarak bağımsız iş yapabilme alışkanlığını (solo-koro etkinliklerle) geliştirmek.
  • Estetik beğeni düzeylerini geliştirmek, iyi bir dinleyici olmalarını sağlamak.
  • Yerel, ulusal ve evrensel müzik kültürünü, bestecileri ve eserlerini tanımalarını sağlamak.

Ders Hedeflerimiz

• Öğrenci merkezli uygulama çalışmaları yapmak ve bunları sergilemek.
  • Müzik yoluyla öğrencinin kendini ifade edebilmesi, bireysel ve toplu iş yapabilme becerisi kazandırmak.
  • İlgi ve isteklerine göre öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek.
  • Bağımsız olarak bir eseri dinleyebilmek -izleyip- Eser hakkında duygu ve düşüncelerini ifade edebilmek.
  • Hayal gücünü ve bağımsız olarak müzikal anlamda yaratıcılıklarını geliştirmek.

Özgün Uygulamalarımız

Öğrencilerimiz ilkokul düzeyinde müzik genel kültürü ve temel müzik bilgilerinden oluşan programla müzik eğitimi alırlar. Bu eğitimi geliştirmek ve ortaokulda uzmanlaşacağı müzik dalını belirlemek amacıyla 4. Sınıfta branş eğitimine başlarlar. Koro, Keman, Gitar, Perküsyon ve Müzik Teknolojileri branşlarına derslerine devam ederler. Öğrencilerimize her yıl yapılan kulak taraması ve müzik branş dersi değerlendirmesi yapılır. Öğrencilerimizin enstrüman gelişim süreçleri her dönem sonunda değerlendirilerek, başarı gösteren öğrenciler bir sonraki sınıfta enstrümanına daha ileri seviyeli bir eğitim planlamasıyla farklılaşmış eğitim alarak devam ederler. Her yıl sonunda eğitim aldıkları branşta sunum yaparlar.

Bölüm Öğretmenleri:
Cengiz BERKÜN – Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanı
Mazlum KARADAŞLI– Müzik Branş Öğretmeni
Nazif Tunç DEMİRAĞ – Müzik Branş Öğretmeni
Eda GÜNER – Müzik Branş Öğretmeni
Burçak Arda ERDOĞAN  – Müzik Branş Öğretmeni
Tugay ENGİN – Müzik Branş Öğretmeni
Mustafa YAŞAR – Müzik Branş ve Halk Oyunları Öğretmeni
Beste TORLAK – Modern Dans ve Bale Öğretmeni
Deniz BOLDAZ – Tiyatro Öğretmeni

Bölüm İletişim Bilgisi:
Bölüm öğretmenlerimize web sitemizde yer alan mail adreslerinden veya 1180 dahili numaralardan ulaşabilirsiniz.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube