Eğitim Felsefemiz

Müzik Programına Genel Yaklaşımımız

Amacımız

• Öğrencilerimizin müziğe yönelik olumlu tutum sergilemelerini, müziği sevmelerini ve yaşamlarına katmalarını sağlamak.
  • Ulusal Marşımızı doğru ve güzel söylemelerini sağlamak.
  • İlgi ve yeteneklerine göre bir enstrüman çalmalarını; kendi seslerini sevmelerini ve kullanmalarını sağlamak.
  • Müzik temel kavramlarını tanımalarını sağlamak.
  • Müziksel işitme ve ritim duygularını geliştirmek.
  • Bireysel ve toplu olarak bağımsız iş yapabilme alışkanlığını (solo-koro etkinliklerle) geliştirmek.
  • Estetik beğeni düzeylerini geliştirmek, iyi bir dinleyici olmalarını sağlamak.
  • Yerel, ulusal ve evrensel müzik kültürünü, bestecileri ve eserlerini tanımalarını sağlamak.

Ders Hedeflerimiz

• Öğrenci merkezli uygulama çalışmaları yapmak ve bunları sergilemek.
  • Müzik yoluyla öğrencinin kendini ifade edebilmesi, bireysel ve toplu iş yapabilme becerisi kazandırmak.
  • İlgi ve isteklerine göre öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek.
  • Bağımsız olarak bir eseri dinleyebilmek -izleyip- Eser hakkında duygu ve düşüncelerini ifade edebilmek.
  • Hayal gücünü ve bağımsız olarak müzikal anlamda yaratıcılıklarını geliştirmek.

Özgün Uygulamalarımız

Öğrencilerimizin ilkokul düzeyinde aldıkları müzik genel kültürü, temel müzik bilgileri ve enstrüman ve koro eğitimlerini ortaokulda bir üst seviyeye taşıma amacıyla oluşan program uygulanır. Bu eğitimi geliştirmek amacıyla 3. sınıfta branş eğitimine başlanır. Öğrenciler sene başında yapılan kulak taramaları sonucunda kendi yetenekleri doğrultusunda, koro, keman, çello, yaylı çalgılar orkestrası, klasik gitar, pop ve rock orkestra ve ritim branşlarına yönlendirilirler. Her dönem sonunda yeniden değerlendirmeye alınarak eğitim aldıkları branşta sunum yaparlar. Öğrencilerimizin enstrüman gelişim süreçleri her dönem sonunda değerlendirilerek, başarı gösteren öğrenciler bir sonraki sınıfta enstrümanına daha ileri seviyeli bir eğitim planlamasıyla devam ederler.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube