DOĞAL ÜRÜNLER SAĞLIKLI NESİLLER
MEF Okulları yemek menüleri oluşturulurken öğrencilerimizin sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeleri öncelikli hedefimizdir.
Çocuklukta kazanılan beslenme alışkanlıklarının yaşam boyu sürdürüldüğü bilinciyle öğrencilerimizin doğru beslenme alışkanlıkları geliştirebilmeleri için okulumuzda sabah, öğle ve ikindi olmak üzere 3 öğün beslenme yapılmaktadır. Tüm ulusal okullarımızın kendilerine ait yemekhanesi bulunmaktadır. İlkokulumuzda okul kantini bulunmamaktadır.
Okulumuz mutfağında kullanılan sebze ve meyveler Arıkanlı Çiftliğinde yetiştirilir. MEF Doğal ürünleri ile hazırlanan sağlıklı ve lezzetli yemek menüleri beslenme komisyonu tarafından belirlenir. Komisyonda okul doktoru, gıda mühendisi, öğrenci temsilcileri ve okul yöneticileri bulunur. Bu komisyon, öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak aylık menüyü belirler.
Mutfaklarda, yemekhanelerde ve kantinlerde görevli tüm personel, periyodik sağlık kontrolünden geçirilir ve düzenli olarak hijyenik kontroller yapılır.