İngilizce

MEF Okulları olarak, İngilizce müfredat programımız Avrupa Konseyi Ortak Çerçeve Programı -CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) kazanımları doğrultusunda hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz 1. 2. ve 3. sınıfın sonunda A1 Dil Seviyesini bitirirler, 4. Sınıf öğrencilerimiz ise A2 Dil Seviyesinde çalışmalarını sürdürürler.Müfredat programımızda dört dil becerisine; Listening (Dinleme), Spoken Interaction (Karşılıklı Konuşma), Spoken Production ( Konuşma), Reading ( Okuma), Writing (Yazma) eşit ağırlık verilir. Müfredat programımızda dört dil becerisinin farklı alanlardaki alt kazanımlarına da yer verilmektedir.

İngilizce Öğretim Programımıza aynı zamanda ‘Critical Thinking’ – Eleştirel Düşünme Becerisi, ‘Communication’-İletişim becerisi, ‘Collaboration’- İşbirliği becerisi ve ‘Creativity’ – Yaratıcı düşünme becerisi gibi 21. Yüzyıl becerileri de entegre edilmiştir.

Derslerimiz “Tema-Bazlı”, disiplinler arası işbirliği içinde, (Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Müzik, Görsel Sanatlar, Fiziksel Etkinlikler ve Eğitsel Oyunlar gibi dersler ile örtüştürülerek) ve ana dil öğrenme modelini baz alarak yapılandırılmaktadır.

Derslerimiz öğrencilerin konuları içselleştirmesini amaçlayarak çeşitli oyunlar, aktiviteler, şarkılar, el işi çalışmaları, dramalar, ikili çalışmalar ve grup çalışmaları ile desteklenmektedir. Hedef dilin sevdirilmesini ve günlük yaşantı içerisinde kullanımının kazandırılması doğrultusunda, İngilizce öğretmenlerimiz sınıf içi ve dışında sürekli İngilizce konuşarak öğrencilere model olup, öğrencileri de dil kullanımına teşvik ederler.

Hedef dilin sınıf ortamının dışına çıkarılarak günlük yaşam bağlantısının kurulması amacıyla yapılan Eğitsel Etkinlikler- ‘Story Telling’, ‘ Spelling Bee’, Reading Rockets, Destination Imagination ( DI) , Pre-Junior Model United Nations ( Pre- JMUN) öğrencilerimize sunulmaktadır.

Öğrencilerimizin dil gelişim süreçlerinin uluslararası platformda yeterlilik düzeylerinin belirlenmesi açısından, aşağıdaki tabloda belirlenen Cambridge Üniversitesi  YLE sınavlarını almalarını hedeflenmektedir.

SINIFLAR Cambridge ESOL Sınavları Avrupa Konseyi Dil Seviyesi
2. Sınıflar Starters Below CEFR LEVEL A1
3. Sınıflar Movers A1 (Breakthrough)
4. Sınıflar Flyers A2 (Waystage)